vrijdag, september 04, 2009

Telenet Hotspots bedrog

Toon ik bij een familielid deze week een paar kleinigheden kwam installeren op de computer merkte ik dat ze waren omgeschakeld naar Telenet Turbonet Shake + dingen (de namen van hun top-abonnementen blijken om de haverklap van naam te veranderen, van milshakes naar turboboosters).
Ze konden nu in ieder geval meer downloaden dan de luizige 30Gb die ze voorheen kregen, plus dat ze er een boel extra's bijkregen zoals een hogere down en up snelheid.

Tot dusver niks speciaals, ware het niet dat mijn familie duidelijk fervente laptop gebruikers zijn. Ze hadden zich in dat opzicht laten overhalen om een top-abonnement te nemen onder andere om gebruik te kunnen maken van de zogenaamde "Telenet Hotspots".
De droom was dus om in anders steden, aan de kust, Brussel of waar ze ook te lande zaten online te kunnen met hun laptops, via Wi-Fi zoals ze dat thuis reeds doen.
De telenet-verkopers hadden hen verzekerd dat er hotspots waren over het hele land.

Mensen, dit is puur bedrog. Niets meer of minder dan oplichterij, misleiding en consumenten-neuken.
De Telenet NOT-spots zoals ik ze noem (want ik heb zelf zulk abo gehad, met alle gevolgen vandien) zijn de naam niet eens waardig.
De Telenet Hotspots zijn niets meer dan de lokale KMO-aansluitingen (betaald door de zaken zelf die internet van Telenet laten installeren). Deze lokale aansluitingen hebben weliswaar een Wi-Fi connectie, maar deze is meestal offline, enkel voor de zaak zelf bedoeld of voor de werknemers en is bijgevolg afgesloten voor de gewone telenet-gebruiker.

Meer nog, deze hotspots staan niet, zoals je zou verwachten van zulke "service", op publiek makkelijk toegankelijke plekken (parken, winkelstraten, pleinen, café's...) maar bij KMO's waar je niet zomaar meteen binnenwandelt.
Je kan niet verwachten dat je Telenet gebruiker wanneer deze bijvoorbeeld tussen de middag even een broodje gaat eten op een drukke dag, gaat binnenstappen bij een auto-handelaar of een voetbalkantine om te proberen aansluiting te krijgen.

Wanneer je tracht gebruik te maken van deze hotspots, iets dat ik al tientallen male heb geprobeerd, heb je steevast één van de volgende vier euvels te overwinnen:
- een hostpot vinden (niet so makkelijke aangezien er in een grote stad soms maar een tien tot twintig-tal online zijn, en dan nog met zeeer beperkte dekking natuurlijk)
- de hotspot moet open staan voor het publiek (veel zaken die hotspot waren of zijn gebruiken deze bandbreedte liever zelf of sluiten heel het boeltje af om welke reden dan ook)
- connectie maken met je telenet-gegevens (vaak worden de correcte login en password en keys niet aanvaardt, of geraak jet niet op hun zogenaamde walled-garden proxy gedoe om in te loggen... authenticatie is een ramp)
- snelheden zijn erbarmelijk slecht wanneer je de eerste 3 euvels passeert, wat de boel in quasi onbruikbaar maakt.

Mensen, hou er rekening mee... Telenet Hotspots werken niet en zijn niets meer dan een flauwe marketing-truuk die balanceert op het randje van oplichterij. Wanneer je hierover klaagt (na het abonnement aangekocht te hebben) geeft men dit ook grif toe aan de telefoon... en stelt men prompt voor de 'walk & surf' abonnement er bij te nemen.
Dit laatste is niets meer dan een sim-card in een USB stick om via Mobistar over 3G te surfen aan ratio van € 0,065 / Mb (dat is dus 25 Euro per dag 'normaal' werken zonder al te gekke downloads te doen, dat betaal je in het buitenland voor een maand!). Dan reken ik de 65 euro voor die stick en de 5 euro per maand extra abonnement er nog niet eens bij natuurlijk)

Telenet slaat hier de bal niet alleen mis, men bedriegt ook gewone gebruikers zoals mijn familie, door hen te beloven dat ze (gratis) online kunnen met hun laptop wanneer ze dat Turbo-spul nemen.
Wat pertinent NIET waar is.

2 opmerkingen:

Edouard zei

geachten,van telenet gesproken???
die krijgen het voor mekaar om via hun BEL COMPANY telefoons a 1€ op anderen hun acount te zetten, tip... geraak aan de gegevens van Uw buur en ga een gsm à 1€ op hun kosten halen een andere(derde) mag ook tekenen ?????? ik meegemaakt en klacht bij gerecht gedaan telenet en bel co daar bloeden hun neus, ondertussen krijg ik maar fakturen binnen.
zo gaat dat tegenwoordig en ik ben niet de enige hoor
mvg

Anoniem zei

Ik heb geen problemen ervaren met TELENET HOTSPOT. Mijn ervaringen kan je lezen op http://tested.be/2010/05/13/telenethotspot/