vrijdag, mei 31, 2013

Politieke vertegenwoordiging is een lachertje.

Ik kan deze blogpost het best beginnen met de melding dat ik op mensen als Maya Detiège kots. Niet dat ik per definitie socialisen niet tof vind, integendeel... maar ze heeft de uitbreiding van de gas-wetgeving mee goedgekeurd.  Wat zoveel betekent dan haar achterban, kiezers en het volk dat ze zou moeten vertegenwoordigen allemaal virtueel in hun gezicht spuwen.

Het gaat namelijk zo: stel (ongeacht uw politieke overtuiging, gewoon hypothetisch) dat u uw socialistische voorkeur uit in het stemhokje en op deze uitverkoop-socialiste hebt gestemd genaamd Maya Detiège - die achternaam alléén al zou voldoende moeten zijn om geassocieerd te worden met corruptie en nep-socialisme, maar laat ons daar alvast niet over beginnen, mijn bloeddruk is al off the charts).

Je hoopt dus als linkse jongen met je stem, enige impact te hebben en je stemt dus op de lijst en de kopstem gaat naar Maya 'op oen knoppeke moet ik drukke?' Detiège.

Je stem komt samen met die van vele andere gedupeerden terecht in de grote poel van SP.a stemmers. Alwaar men dan de zeteltjes zal toewijzen per kieskring.
Deze keer had het mens in kwestie 1518 stemmen, Maya vertegenwoordigt dus duizend vijfhonderd en een klets stemgerechtigden (waarvan ik mag hopen dat toch minstens 1000 socialistisch zijn en de rest waarschijnlijk de naam nog kenden van in de tijd dat haar moeder hen een postje had beloofd ofzo).
Ter vergelijking: ik ben zelf ooit in een zatte beu op een lijst gesukkelt van een partij en had er zonder campagne, en zonder te weten dat ik op de lijst stond ook 380. :)

Wat er ook van zei, Maya vertegenwoordigt dus 1518 mensen, een enorm kleine minderheid, me dunkt.
Toch weegt haar stem voor JA aan de GAS-boetes door.
Meer nog, de partij-doctrine van de SP.a geeft van boven uit orders om ja te stemmen (om welke reden dan ook). Dus Maya doet wat van haar gevraagd wordt door en voor de partij (die 1500 losers die op haar stemden, doen er blijkbaar op dat moment niet toe.)

Van een openvld'er (mensen die de boeken van Verhofstadt hebben gelezen en daarna een beetje zijn blijven hangen in de jaren 80) en een N-VA'er had ik niet anders verwacht dan dat ze pro de uitbreiding van het GAS-systeem waren (ze zijn immers de nazaten van mensen die zich destijds naar het duiste hoofdcommandatur repten om hun verzets-buurman aan te geven).

Maar van Maya en de socialisten rondom haar in Antwerpen had ik iets anders verwacht dan plat op de buik gaan en meestemmen met Carolone Genez!
Uit hun monden had (buiten dranklucht) ook protest moeten komen!

Ik roep dan ook om deze mensen te boycotten,... dit zijn geen socialisten, maar het soort partijbonzen die om het even wat goedkeuren om mee postjes te kunnen pakken, zelfs wetten (zoals de wet op de fiscale amnestie trouwens, die ook destijds met steun van de SP.a werd goedgekeurd) die volledig tegen de partij-ideologie indruisen.

De SP.a doet hier niet alleen aan kiesbedrog, ze verloochenen hun eigen ideologie,... hoe hard Caroline en Maya nog de Internationale mogen zingen volgende keer met 1 Mei, ze mogen blij zijn dat er nog genoeg bejaarden en corrupte ambtenaren op zoek naar een vaste post rondlopen om hen aan die 1500-en-een-klets stemmen te helpen.
U bedriegt de politiek en vooral de mènsen (en daar ging het toch zogenaamd om hé?)

U doet me kotsen!



Geen opmerkingen: