vrijdag, juni 15, 2012

grootheidswaanzin in Antwerpen

Beste Bart, (ik mag je Bart noemen hé? Wanneer iemand zijn smoelwerk op die manier in mijn aangezicht duwt elke dag opnieuw, schept dat een bijna familaire band) wanneer jouw levensgrote, duizelingwekkende affiches, door onbekenden worden voorzien van een clownsneus, betekend zulks dat niet iedereen je serieus neemt, meer niet. Een beetje politieker moet daar tegen kunnen niet?
Dan betekent het ook vooral dat er mensen in de bevolking (waar u tenslotte naar hun stem hengelt) u een ludieke 'fuck you' willen geven. Ook dat is, naast grappig, part of the job.

De verkeerde reactie is om dan meteen, als een ware dictator die heeft ontdekt dat er mensen van de opositie bestààn, te gaan jacht maken op 'de schuldigen'.
En in Bart's hoofd zijn die schuldigen altijd te vinden bij de politieke tegenstanders.

Een clownsneus op je gezicht getekend krijgen is een logisch gevolg van de Napoleon-houding gemixt met grootheidswaarnzin waarmee u in deze stad bent binnengewalst. Iedereen met een gezond poliek besef, of een goede dosis humor (niet te vinden binnen uw partij, ik weet het) zou dan naar de drogist rennen om een pot rode verf om vervolgens op een 30 meter hoge stelling je gelaat even van een rode feestneus te voorzien).  Je moet daar natuurlijk wel de conditie voor hebben (ook niet te vinden binnen uw partij, ik weet het)


Größenwahn, noemt men zoiets in het Duits (misschien een tip voor je volgende verkiezingsslogan, 
moest je er nog enige diepgang aan willen geven want 'verandering' belooft ELKE politieker).


  


De affiches zijn nog groter dan hetgeen Putin liet hangen in Moscouw (een echte wereldstad trouwens, in plaats van te trachten keizer te worden van een omhooggevallen provinciestad als Antwerpen die mits jarenlang wanbestuur van mensen die 'verandering' beloofden, is vervallen is tot een oord waar Nederlanders goekoop kunnen komen zat worden). - ik weet het, u gaat dat allemaal 'veranderen' ehem -

Wanneer men iemand's affiches beklad noemt dat poliek.
Wanneer men echter Bart de Wever z'n affiches ludiek aanpast, heeft dat: "De tegenstander tracht ons te dwarsbomen."
In Bart's hoofd is het zoals gezegd altijd oorlog: tegen de vervlakking, tegen de linksen, tegen fout rechts, tegen de huidige machthebbers, tegen de domheid van de bevolking, tegen liberalen, tegen nep-liberalen, tegen groenen, tegen mensen die rode clownsneuzen op een affiche tekenen bij wijze van grap, en uiteraard ook tegen de media, die hem intussen beter een eigen TV kanaal zouden geven (BDWRTOVVH) (Bart De Wevers Radio en Televisie Omroep voor de Vlaamse Verveelde Huisvrouw), waar men naast heruitzendingen van kapitein Zeppos en kinderprogramma's ook speechen van Bart zou kunnen laten spelen net zolang tot de meerderheid van de bevolking op hem stemt.

Willen we iemand die zichzelf zò au serieux neemt als burgemeester?
Willen we in Antwerpen iemand die een stap verwijderd is van het god-complex?
Willen we iemand als burgemeester die waarschijnlijk op elk plein achtereen een bronzen of marmeren beeltenis van zichzelf wil hebben staan? (met geheven wijsvinger en verontwaardigd pruilmondje)
Want als hij zo doorgaat zijn we niet ver af meer van het moment waarop hij een levensgrote Bart de Wever luchtballon boven de boerentoren plaatst die om het half uur een grote vlaamse vlag heen en waar zwaait.

Hopelijk krijg je een dezer dagen ook een taart in je gezicht, want je neemt jezelf te veel ernstig in een campagne die eigenlijk om verkeer, scholen, armoede en werkgelegenheid zou moeten draaien, en niet over het al-dan-niet kijken op de autoritaire blik van een verlichte despoot in wording.

Neem liever een voorbeeld aan partijen die met de mensen praten, echte programma's samenstellen en echte verandering willen brengen (met concrete plannen).
Ik wens u en uw zootje vlaggenzwaaiende opportunisten en betweters intussen een nederlaag toe, zo groot en breed als uw affiches!

Geen opmerkingen: