donderdag, april 02, 2009

Cijfers en migratie


Net als vissen die aan de hitte van de zon willen ontsnappen en lagere oorden opzoeken in een plas water, zo zit ook de migratie in elkaar. De migratie van mensen is er enkel en alleen omdat het 'niet fijn' is op de plek waar ze wonen. Dat kan om allerlei redenen zijn uiteraard, de meest voorkomende is de economische reden, maar ook oorlogen, hongersnood en politieke instabiliteit behoren tot de mogenlijkheden.
Wat er ook de reden van is, een migrant verlaat plek A om op plek B een beter leven op te bouwen. De globalisatie, en de ziekte van het 'iedereen heeft recht op alles' heeft deze migratie alleen nog makkelijker en uitgebreider gemaakt. De toenemende bevolking (zo'n 170 000 per dag!) speelt uiteraard ook mee als versneller van dit fenomeen.

Wanneer we naar België kijken zien we de volgende cijfers (net bekend gemaakt door de bevoegde instanties).
In 2007 kwamen er (officieel dan toch) 100.000 mensen bij, tegenover 45.000 die het land verlieten.
Wanneer we deze cijfers even van naderbij bekijken heb ik zwaar de indruk dat er vooral Europese (of nieuwe-Europeanen, alias Oostblokkers) en gezins-hereniging de oorzaak zijn van deze intake van migranten.
Dat deze mensen welkom zijn in een open democratie is normaal, en daar mag je wanneer je politiek correct wil blijven niets over verkeerd zeggen. Wat wel vreemd is, is dat er gèèn studies, info of vragen worden gesteld over de emigranten.

Wanneer mensen zich officieel laten uitschrijven in België (velen zullen dit ook gewoon zonder de hele papierwinkel doen en gewoon vertrekken zonder meer trouwens) dan betekent dit meestal dat het actieve mensen waren. Mensen die het bijvoorbeeld niet meer verantwoord vinden om veel belastingen te betalen en zo goed als niets terug te krijgen. De nieuwe burger zeg maar, die zichzelf als een consument ziet en niet als inwoner van een land. Als consument heb je in België dus een lage prijs-kwaliteit verhouding. Je betaalt enorm veel, en krijgt heel weinig terug.

Misschien is het de moeite dat een parlementslid (hallo oppositie?) eens een paar vragen hierover stelt. Want wat ik vermoed is dat er ondernemende, werkende actieve Belgen (van welke origine dan ook) UIT dit land vluchten om plaats te maken voor een groter aantal IN komende "profiteurs". Met profiteurs bedoel ik in dit geval mensen die naar hier komen om hun levensstandaard op te krikken door hier gewoon aanwezig te zijn. Uiteraard zitten hier ook eerlijke hardwerkdende mensen tussen of mensen die ons land tof vinden (zoals sommige Nederlanders).
Ik zou eens willen weten waarom die emigranten het hier opstappen, wie ze zijn, wat ze deden, waar ze naartoe gaan en vooral wat voor profiel mensen er hun plaats opvullen. Misschien durft men dit niet goed te onderzoeken, want de conclusie zou wel eens onthutsend kunnen zijn, namelijk dat ons land doodbloedt.
Denk daar maar aan wanneer u weer met een vlaamse of belgische vlag staat te zwaaien op een evenement. U bent straks in de minderheid. Met een land van elf miljoen inwoners waar er nog maar een fractie werkt, Nederlands spreekt en zich Vlaming of Belg voelt.

Mijn persoonlijke mening is dat alle migratie moet stoppen, zoals in als uit. Wanneer het hier niet naar je zin is, zal je toch hier moeten blijven om het helpen beter te maken, in plaats van te vluchten. In andere landen zou men dat ook beter doen denk ik.


Links:
http://www.meta.fgov.be/defaultTab.aspx?id=370
http://www.diversiteit.be/
http://www.iomlondon.org/

Geen opmerkingen: