donderdag, december 18, 2008

Dank u 800.000 kiezers... Leterme stop ermee!

Het is eigenlijk vrij simpel; een bedrijf (of dat nu een bank, sportclub of een ex-openbare instelling is) is een entiteit die op zichzelf staat met het doel winst te maken. Deze winst gaat meestal naar de eigenaars, aandeelhouders, investeerders en werknemers.

Wat moet een eerste minister en zijn gevolg dan met dit bedrijf zich bemoeien wanneer het op de fles gaat?
Hoe erg het economisch en sociaal ook is, wanneer een bedrijf dreigt failliet te gaan is er niet veel dat een regering daar aan kan doen, en zou mogen kunnen doen.
Zeker niet wanneer er een heleboel 'eigenaardige' dingen zijn voorafgegaan aan het ter ziele gaan van het bedrijf.

De politieke crisis in België hebben we dus in de eerst plaats te danken aan de 800.000 kiezers van Leterme. Deze mensen zijn blijkbaar zo achterlijk en hardleers tegelijk, dat ze een 'bully' met zijn corrupte knokploeg niet herkenden tijdens de verkiezingscampagne.
De tekenen waren nochtans duidelijk: liegen, zaken anders voorstellen, dingen die ze zelf fout doen op regionaal niveau in andermans schoenen schuiven enz...
nu gedraagt zijn regering zich als een kleine pestkoppen-ploeg die de kleine kindjes op de speelplaats hun lunchgeld aftroggelt. Wanneer ze dan slaag krijgen is het steeds iemand anders' schuld en komen ze met hun vriendjes af om wraak te nemen.
Leterme is de appotheose van wat er al lang fout loopt: politiek die hand in hand met het bedrijfsleven en de media op pad gaat.
Misschien tijd om de scheiding der machten uit te breiden naar Media en Economie.
Maar ik vrees dat er dan niet veel interesse meer zou zijn van de heren die nu ons land 'vorm geven'.

En nu plukken we de vruchten van deze kiezers en hun naïviteit.

Vraag het aan eender welke zelfstandige ondernemer, wanneer je zaak dreigt failliet te gaan is er niemand die je komt helpen, zeker de regering niet.
Waarom zou men dan zo ver gaan, zo erg in de bres springen voor enkele superkapitalisten uit de sloot te helpen denk je? Waarom wilde men, al riskeerde men zijn eigen hooft, per sé Fortis redden?
Waarschijnlijk dezelfde reden waarom onze ex-premier Verhofstadt aan het hoofd staat van een Nederlandse investeringsmaatschappij: namelijk de uitverkoop van ons land.

Men wil België niet meer als land, men wil het leegzuigen om er zelf rijker van te worden. Meer niet. Geen complottheorie of strategie, maar geldzucht.

Leterme moet eruit. En de hele bende corrupte uitverkopers met hem!
Waar zitten de Witte Mars'ers nu? Misschien tijd dat ze eens op straat komen en hun passieve houden omkeren naar iets nuttigs.

Doe zoals in Griekenland, gooi de boel plat en leer iedereen de waarheid kennen.

Geen opmerkingen: