vrijdag, juli 24, 2009

Een paar dagen er tussenuit

Ik ben er enkele dagen mee weg.
Geen grijze woonblokken meer, geen zich op de eeuwige in trainingspakken gehulde marginalen en mensen die hun honden laten schijten tegen andermans auto.
Eventjes rust in een godvergeten gat ergens in het Noorden van Europa.

Ondertussen kan ik even nadenken over de thema's die deze week aan bod kwamen in het nieuws en op een paar Amerikaanse duidingsmagazines.
De sociale zekerheid bij hen en hier bijvoorbeeld. Ik ben er nog niet uit wat beter is; een gedwongen solidariteit (ook wel het Rijnlandmodel genoemd door sommige politici) of de iets rauwere versie die we in vele landen kennen waar je je privé moet zien te bedienen.
Er zijn bij allebei deze modellen wel dingen te bedenken die positief of negatief zijn uiteraard. De in België zo geprezen sociale zekerheid gaat zelf nog niet echt ver wanneer je het met Zweden en Canada vergelijkt (Cuba laat ik even actherwege :).

Nog een onderwerp is de aflevering van Penn & Teller 'Bullshit' waar men in seizoen 7 aflevering 4 op bezoek was bij een Antwerpenaar (uit Deurne dan nog) die behoorlijk kierewiet bezig lijkt te zijn met de 2012 doomsday scenario's. Wel schrikken om opeens op de Amerikaanse TV een buurt te zien in Antwerpen, brr.

Maar da's allemaal voor volgende week... nu rust, een boekje lezen van Haruki Murakami en Chuck Palahniuk en de batterijtjes weer wat opladen.

Geen opmerkingen: