vrijdag, juni 20, 2008

Elektronische identiteitskaart is niet voor werkende mensen.

Goed bestuur, ronde 2.

Een of andere socialistische tante had in de krant aangekondigd (met de nodige misplaatste voorpret) dat de mensen die hun eID niet kwamen ophalen geschrapt zouden worden uit de databank van de bevolkingsdienst. -> bron

Concreet betekent dit dat zo'n 30.000 Antwerpenaren, onder wie een pak werkende mensen ongetwijfeld, hun identiteit zou worden geschrapt.

Leuk dus wanneer u naar het buitenland reist of uw identiteit moet kunnen aantonen ergens en opeens blijkt dat enkele 'goed bestuur' mensen je zoiets hebben geflikt.
De geldigheidsdatum op onze 'oude' identiteitskaarten is in deze zaak opeens van geen tel meer. (Ik vraag me af waarom ze dan dezelfde truuk niet bovenhalen bij de bejaarden met een eeuwig geldig rijbewijs, maar die nooit hun rijlessen hebben gevolgd. Indien je dezelfde redenering zou volgen zouden ook deze rijbewijzen dus ongeldig kunnen worden verklaard van de ene dag op de andere... hopelijk komen er een paar LDD'ers nog op dat idee:).

Volgens een zekere Monica De Coninck (SP.a) is dit een 'strafmaatregel', aangezien veel mensen hun eID niet komen ophalen of aanvragen. Ze voegde er nog fijntjes aan toe dat ze niet wist waarom zoveel mensen zo nonchalant waren om die eID niet te komen aanvragen. Waarschijnlijk is bij haar altijd alles mooi in orde. Kan moeilijk anders als je zo'n onzin uitkraamt.

Wel, beste mevrouw van de SP.A, ik zal u meteen verklaren waarom er 30.000 slimme Antwerpenaren nog niet zijn komen opdagen, want blijkbaar is uw wereld zo klein en roodgekleurd dat u daar zelf niet kan bij komen.

Het is namelijk zo dat een bevolking uit verschillende types mensen is opgebouwd. Al deze mensen hebben andere meningen, jobs, geloofsbelevenissen, hobbies en gezinssituaties. Dat zou u als socialische verkozene toch moeten weten niet? (ach ja, da's juist, u stond waarschijnlijk op de lijst omdat men nog niet aan het juiste quota vrouwen op verkiesbare plaatsten zat, het is u vergeven).

Wanner u uit uw kantoor zou komen en in plaats van informatieve websites te bestellen bij reclamebureaus of foldertjes te laten drukken op de kosten van de stad, eens naar de werkende mens zou stappen, dan zou u kunnen zien dat niemand naar de disctrictshuizen geraakt om een of andere duistere reden. Het geheim is: openingsuren.

Allereerst even het probleem van de kantooruren-terreur toelichten (socialisten zijn hier waarschijnlijk niet mee vertrouwd, evenmin met het begrip 'dienstverlening op maat').
Dit is nog steeds, anno 2008, een van DE grootste obstakels om wat dan ook in orde te krijgen op administratief vlak.

Niet allen de stad, maar zowat ELKE instantie of dienst is gebonden aan deze benepen onwerkbare uren. Dit in combinatie met het geen-verlof krijgen voor administatie in orde te brengen doet veel inzake "nonchalance" uiteraard.

De openingstijden van het districtshuis waar die eID moet opgehaald worden zijn van die aard dat je er gewoonweg nooit kan geraken wanneer je werkt.
Zelfs wie 's ochtends vòòr naar de job te vertrekken langst komt bij het districtshuis is er aan voor de moeite. De heren en dames beginen pas te "werken" rond 9u (en dan nog niet alle diensten hoor, reken maar op "rond 10u".)

Moest de SP.a nu een partij zijn die zou ijveren voor een aantal "administratieve rompslomp dagen" die betaald worden door de staat om te compenseren voor dit soort gedoe, dan zou ik het nog begrijpen. Dan zou je zeggen dat jullie tenminste het probleem onderschrijven en er een voorlopige mouw aan hebben gepast. Niets is minder waar. Men gaat met de kop in het zand, met de oogkleppen EN de maskers op allemaal tegelijk doen alsof het WEER maar eens de mens zelf is die in fout gaat.
Wanneer je je huisvuil buiten zet ben je als je even niet oplet een sluikstorter, wanneer je gehaast bent op de baan een wegpiraat en wanneer je werkt en niet op een districtshuis geraakt een 'nonchalante' mens. Het is ook NOOIT de fout van het bestuur uiteraard, nooit de fout van kompleet achterhaalde systemen en werkwijzen... maar altijd de schuld van diegenen die proberen het goed te doen.
Of vertel maar eens aan iemand die een boete krijgt om 52 km/u te rijden dat het allemaal draait om de verkeersveiligheid.
Mensen kl... ja. (ik weet dat het toogpraat is, maar toch is het waar, de schuldvingertjes die deze dagen voor om het even wat naar de mensen worden uitgestoken zijn niet meer te tellen).

Toegegeven, één dag in de week zijn jullie later geopend. Zomaar eventjes tot 19u. (wow daar zal wel wat extra poen voor betaald worden denk ik om ambtenaren ZO LAAT te laten weren. :)
Dit is natuurlijk TOTAAL ONTOEREIKEND, aangezien veel mensen in Brussel moeten werken en soms ver na 19u terug uit de file zijn. Om het dan nog niet te hebben over mensen die met de nacht staan, in de horeca werken of in het buitenland zitten.

Uiteraard kunnen jullie dit niet weten, aangezien niemand van heel die ploeg daar ooit in een file heeft gestaan van Brussel naar Antwerpen, ze werken immers allemaal op enkele honderden meters van het districtshuis en gaan om 5 voor 4 naar huis met de fiets vermoed ik. Waarna ze een boek lezen en hun planten water geven of hun kind leren klarinet spelen.
Er zijn echter mensen die, terwijl u met halve aardappelen en waterverf een schilderij maakt samen met uw kinderen die u ophaalde aan de gemeenteschool (vandaar dat u om 5 voor 4 vertrekt uiteraard), die dan nog aan het werk zijn. Mensen die eventueel DAN pas vertrekken naar hun avondshift of horeca-hondenjob om geld te verdienen aangezien het onderwijs zo fàntastisch werkt. (Andere discussie, maar het hangt allemaal aan elkaar eigenlijk).

De opentingstijden zijn dus niet alleen een bewijs dat jullie nog in de jaren-70 leven (én denken), maar is voor mij ook een opgeheven middenvinger naar de hele groep werkende mensen.
Het lijkt wel alsof de stad Antwerpen met opzet de werkende bevolking weert, zodat er meer aandacht kan besteed worden aan al die andere bevolkingsgroepen. U kent ze wel zeker? De mensen die o.a. op 'goed bestuur' stemden?

Dit brengt me meteen bij de volgende reden waarom ik u politiek gezien, een komplete trut vind, namelijk de organisatie van het districtshuis.
Wanneer u de pretentie hebt om mensen te bestraffen omdat ze hun eID niet komen ophalen, bedenk dan eerst eens een manier om deze eID op een normale (niet repressieve) manier tot bij de bevolking te krijgen.

Uw partij beschuldigd de ietwat rechtse parijen er wel eens van 'te repressief' te zijn op vele vlakken, maar zelfs Hitler en zijn companen hadden niet de methodes van de SP.a om hun vijanden hun identiteitspapieren af te nemen.
Integendeel, zelfs een door hem verachte Jood kreeg tijdens te Tweede Wereldoorlog zijn jodenster gratis en voor niets van de regering. Terwijl wij hier in onze 'prachtige' democratie wel 15 euro mogen ophoesten. We betalen blijkbaar telkens bovenop al die belastingen ook nog eens extra bij per dienst. (Daar houden de Belgen van hé... dubbel tot driedubbel betalen voor alles en nog wat.)

Wanneer je dan noodgedwongen verlof neemt en je naar het districtshuis begeeft sta je gegarandeerd een vol uur of langer aan te schuiven tussen lotgenoten, oude vandagen, stinkende mensen, migranten en 'jongeren'(ehem eheèm).

U raad het al, ik heb niet echt goede ervaringen met het districtshuis,... en ik heb ook geen elektronische ID nodig trouwens.
Niet alleen is het ding zo onveilig als de pest (geen wonder, het is door Belgen ontwikkeld in opdracht van senator Q, de clown die ex-Worldonline bazen nodig had om e-gov te kunnen oprichten en daar totaal in mislukt is, waardoor er al 4 jaar achterstand is op de planning, dit terzijde) maar ik heb ook totaal geen zin om een ID met me mee te dragen waarvan ik weet dat de staat het eigenlijk alleen maar wil hebben om de carriëre van een of andere minister op te blinken.
Het heeft geen nut, zo goed als geen veilige toepassingen, is duur en de distributie naar de mensen toe laat kompleet te wensen over.

Dus mevrouw van de SP.a : Ik ben niet nonchalant, ik ben eerder super pissed off, dat een stadsbestuur waarbij socialisten de plak zwaaien, op zulke flagrante manier de voeten en nog andere lichaamsdelen veegt aan de hele werkende bevolking.
Dit voor een partij die beweert dicht bij de arbeiders te staan!!!
Ik ben trouwens benieuwd of u volgende keer weer verkozen zult zijn, ik zal alvast uw naam bekendheid geven in die zin, vooral bij mensen die graag op sossen stemmen en blijkbaar niet weten wat voor mensen er het beleid voeren op een vrij rechtse manier.

Dankzij dit zoveelste voorbeeld van lamentabel bestuur zal ik volgende keer kiezen voor mensen die jullie luilekker leventje van kop-in-het-zand-steken zullen doen vergeten.
Eens zien of er dan nog twee uur durende lunchpauzes genomen kunnen worden daar op het districsthuis, lekker gesurft kan worden op het net en ondertussen de mensen in een enorme wachtrij laten staan aanschuiven. Eens zien of er dan ook nog een zekere tollerantie bestaat tegenover het overdreven sluiten van de boel tijdens verlengde weekends, Kerst, Nieuwjaar, Pasen, Allerheiligen en wanner jullie kleine teen een beejte pijntjes doet (ocharme, te veel gefietst?). En natuurlijk Juli en Augustus niet vergeten... het kantoor is dan wel open, maar draait dan volgens het zomer regime. (Lees: iedereen is op verlof en de diensten die open zijn daar mag je nog veel meer tijd voor rekenen... dat ondertussen 'de meeste mensen' net DAN de tijd hebben om bij jullie langst te komen is jullie uiteraard totaal vreemd.)
Onbegrijpelijk dat voor een gemeente met bijna 100.000 inwoners er slechts 4-5 uren per dag een districtshuis open is waar men de mensen eigenlijk gewoon als vuil behandeld.

Voor mij zijn jullie nog steeds een corrupte bende oude-stempel-socialisten die niets voor de mensen doen en vooral zelf lekker laks en lui acteren alsof het allemaal de schuld is van de 'marginale' of verzuurde Antwerpenaar.
De Antwerpenaar die zoals ik elke dag moet gaan werken en waarschijnlijk 'te lui is om zijn pas te komen halen'.
En ondertussen dan maar inteviews geven aan het Laatste Nieuws uiteraard, waarbij je vooral je verwondering laat blijken over zoveel nonchalance. Ja ik ben verzuurd, in deze kutstad vol bestuursgedrochten die alleen maar beslissingen nemen om buitenlanders, toeristen en projectontwikkelaars tevreden te stellen en die schijten (jaja lelijk woord) op de eigen bevolking.

Het moet er uit:
In mijn regime zouden mensen zoals u, en heel die bende op het districtshuis, hun dagen mogen vullen met het aanleggen van spoorlijnen en het verwerken tot lijm van de overtollige huisdieren van bejaarden (alles voor het milieu nietwaar :).
Ik leef danook in een utopie.

Een districtshuis moet open zijn van zes 's ochtends tot elf uur 's avonds.
Moet veilig zijn, moet open zijn en vooral DIENSTVERLENING geven aan de bevolking. In plaats van de mensen te kloten waar ze kunnen.
Of deze bevolking nu iemand is die nachtdienst heeft, op een kantoor werkt, in het onderwijs staat of werkloos is: al deze mensen moeten op een normale manier gebruik kunnen maken van jullie diensten ongeacht hun signatuur of bezigheden.
Iemand die snel voor hij naar het werk vertrekt een vol uur laten staan wachten hoort daar NIET bij. Zeker niet als je dan nog wordt teruggestuurd met een smoes ook.

Nu we toch over kantooruren bezig zijn, tegenwoordig is het blijkbaar schering en inslag dat je voor alles een dag verlof moet nemen (lekker makkelijk voor de organisatie natuurlijk 'dat ze maar verlof pakken').
Het containerpark is enkel open tijdens de kantooruren, de banken, de post, gemeentehuis, autokeuring... eigenlijk blijft er wanner je daar telkens verlof voor neemt niet veel meer echte vakantie over.
Vandaar dat ik, en blijkbaar 30.000 andere Antwerpenaren, resoluut WEIGER tijdens de kantooruren naar jullie disctrictshuis te komen.
Meer nog, ik weiger gewoon een eID te hebben aangezien het onveilig is.
Schrap me maar als je wil... ik hoef het allemaal niet meer. Ik voel me niet echt een deel van jullie bende, jullie schijtland met wetten die enkel op bejaarden zijn afgestemd en waar socialisten hun eigen wetten buigen en draaien tot het hen zelf goed uitkomt.
Rot gewoon op met jullie "goed bestuur", jullie leugens en foldertjes-laten-drukken-kabinetten. Jullie beslissen niets, jullie zijn overdemocratische en jullie hebzucht en gebrek aan organisatorisch talent zal jullie ondergang zijn.

Tot in het stemhokje... Ik zal met veel plezier NIET op heel jullie lakse bende stemmen.

1 opmerking:

Anoniem zei

awel, proficiat, u krijgt van mij een daverend applaus. En ik, uit Gent, dus niet Antwerpen, ik kots van de manier waarop de overheid ons weer het geld uit de zakken klopt, walgelijk gewoon. Weet u nog mensen die deze kaart weigeren, zoals ik, want samen staan we sterk.
Indien van wel, zou het tof vinden als ik respons zou krijgen. Ik zal regelmatig deze site checken want e-mail doorgeven, héhé is gevaarlijk. Big brother hé !!